Gemeente Berg en Dal kiest voor Djuma

door Wouter van den Eerenbeemt, op 16 september 2024

Op basis van een Europese aanbesteding koos Gemeente Berg en Dal onlangs voor Djuma van Visma Circle. De duidelijke visie die Berg en Dal heeft op zaakgericht werken was in dit proces van grote waarde. De Gelderse gemeente nam naast de software-oplossing en bijbehorende dienstverlening ook extra ondersteuning op het gebied van de Wet open overheid en de Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer af. Als marktleider allebei thema’s waarvoor ze bij Visma Circle aan het juiste adres zijn.

Gemeente Berg en Dal bedient 35.420 inwoners en 4.240 ondernemers en is onder andere bekend als een van de gemeenten die ieder jaar opnieuw de ruimte biedt aan duizenden wandelaars tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Bij Berg en Dal is men ervan doordrongen dat zaakgericht werken gemeenten helpt om dienstverlening en bedrijfsvoering te verbeteren. Voor veel gemeentelijke processen is dit tenslotte een natuurlijke manier van werken. Gemeente Berg en Dal werkt tot op zekere hoogte al zaakgericht, maar vindt zelf dat dit beter kan.

Ter vervanging van hun huidige verouderde zaaksysteem heeft Berg en Dal in hun regio ook de samenwerking opgezocht. In de regio Rijk van Nijmegen proberen ze meer samen te werken op informatiekundig gebied. Een mooie kans om elkaars kennis te benutten. Ze kozen ervoor om een Europese aanbesteding uit te schrijven waarop de aanbieding van Visma Circle met delen uit het Djuma-platform uitstekend aansloot zowel in functionaliteit als prijs.

Djuma wordt ingezet onder andere door:

  1. Dienstverlening te verbeteren met bijvoorbeeld webformulieren;
  2. Informatievoorziening te verbeteren door toegankelijke dossiers;
  3. Bedrijfsvoering te optimaliseren door uniforme processen.

Maar ook door de wijze waarop gegevens tussen applicaties slimmer uitgewisseld gaan worden.

Gemeente Berg en Dal gaat gebruik maken van Djuma Zaaksysteem, Djuma Klantportaal, Djuma Teams als samenwerkingsoplossing, Djuma Formulieren, Djuma ter ondersteuning voor de bestuurlijke besluitvorming en ook een aansluiting op de MijnOverheid Berichtenbox. Ze gebruiken het zaaksysteem als centraal digitaal archief. Er komen daarom verschillende koppelingen met specifieke taakapplicaties, zodat documenten in het zaaksysteem gearchiveerd kunnen worden. Eeuwig te bewaren documenten brengt de gemeente uiteindelijk over naar de Regionale Archiefdienst Nijmegen.

Het stopt voor de gemeente niet bij het implementeren van een zaaksysteem en alleen zaakgericht werken. Er is een duidelijke blik naar voren. Ze willen ook meteen de juiste manier van werken inzetten voor omgang met de Wet open overheid. Daarnaast kijkt men ook al meteen naar de Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer en hoe ze hierop uitstekend kunnen voorsorteren door de inzet van Djuma als totaaloplossing.

Gunning Berg en Dal

Op deze foto (van links naar rechts, boven naar onder): Jolein Jonkers, Business Consultant, Visma Circle, Jurriaan Mens, Informatiemanager, gemeente Berg en Dal, Ron Verbeet, Applicatiebeheerder, gemeente Berg en Dal, Linda Zegwaard, Adviseur Informatie, gemeente Berg en Dal, Baaf Leijten, Applicatiebeheerder, gemeente Berg en Dal en Tim van Nimwegen, Accountmanager, Visma Circle, op de onderste rij: Martin Lieftink, Teamleider informatie, gemeente Berg en Dal en Remi Scholten, Commercieel Directeur, Visma Circle

Onderwerpen:Zaakgericht WerkenZaaksysteemWet open overheidWmebv

Ons laatste nieuws

Wil je weten wat er bij ons en onze klanten speelt? Dat vind je op deze pagina's. Het laatste nieuws! Meer →

Meer...

Blijf op de hoogte