Horst aan de Maas en Venray kiezen voor Djuma!

door Wouter van den Eerenbeemt, op 4 september 2024

In een gezamenlijke Europese aanbesteding kozen de gemeenten Horst aan de Maas en Venray onlangs voor Djuma van Visma Circle. Er is van oudsher van nature een goede samenwerking tussen beide gemeenten. De aanschaf van Djuma inclusief de bijbehorende diensten moet direct leiden tot een verbeterde dienstverlening richting de inwoners en ondernemers van de Limburgse organisaties. Tijdens de aanbesteding blonk Djuma uit op het gebied van implementatiemethodiek, generieke zaakafhandeling, samenwerkingsonderdelen, bestuurlijke besluitvorming en nog veel meer.

In het hart van Noord-Limburg liggen Horst aan de Maas en Venray. Horst is een plattelandsgemeente met 16 dorpen en iets meer dan 43.000 inwoners en meer dan 5000 ondernemers. Venray is ook een plattelandsgemeente met 44.000 inwoners, 14 kerkdorpen en meer dan 5000 ondernemers. Qua oppervlakte is Horst aan de Maas de grootste gemeente van Limburg en qua inwoners is Venray de tweede gemeente van Noord-Limburg.

Beide gemeenten zijn van nature sterk in agribusiness en toerisme & recreatie (met ongeveer 2 miljoen toeristische overnachtingen per jaar), zijn een fijne plek om te wonen en kennen een zeer actief verenigingsleven met vele vrijwilligers. Verbondenheid en samenwerking zijn de belangrijkste kenmerken van de gemeenschap.

De gemeenten willen zaakgericht gaan werken voor alle processen die nu geen procesondersteuning vanuit een taakspecifieke applicatie hebben. Door de intensieve samenwerking van beide gemeenten op het gebied van bedrijfsvoering brak daarom het moment aan om een zaaksysteem aan te schaffen. Na eerdere minder goede ervaringen met het invoeren van zaakgericht werken, is het bouwen aan draagvlak bij de gebruikers een belangrijke succesfactor. De bewezen agile implementatiemethodiek inclusief het track record op het gebied van adoptie van Djuma gaat daarbij helpen.

Horst en Venray willen kennis en kosten in gezamenlijkheid oppakken om kwetsbaarheid te verminderen. Afstemming van gegevens, processen én beheerapplicatie is een noodzakelijke stap hierin. Door processen verder te automatiseren, is uitwisseling van gegevens beter mogelijk en moet dit tot minder fouten leiden. Daarnaast willen de gemeenten graag een betere kwaliteit van dienstverlening bieden.

Beide gemeenten gaan gebruikmaken van allerlei onderdelen van het Djuma-platform. Hierbij kan je onder andere denken aan Djuma Zaaksysteem voor integrale zaakafhandeling, maar ook Djuma Teams voor de krachtige ondersteuning van projectmatige samenwerkingsverbanden en Djuma Bestuurlijke Besluitvorming die een van de meeste complexe processen in gemeenten ondersteunt. Daarnaast realiseert Visma Circle een flink aantal integraties met koppelvlakken en landelijke standaarden (zoals MijnOverheid Berichtenbox, Lopende Zaken, DigiD, eHerkenning, etc).

Gunning Horst aan de Maas en Venray - Van rechts naar links: Stefan Maas - Teammanager GEO, I&A en Informatiebeheer, gemeente Venray, Annique van Iersel - Adjunct Directeur, gemeente Horst aan de Maas en Remi Scholten van Visma Circle.

Bijschrift bij de foto: Van rechts naar links: Stefan Maas - Teammanager GEO, I&A en Informatiebeheer, gemeente Venray, Annique van Iersel - Adjunct Directeur, gemeente Horst aan de Maas en Remi Scholten van Visma Circle.

Onderwerpen:GemeenteAanbestedingZaakgericht WerkenSamenwerken

Ons laatste nieuws

Wil je weten wat er bij ons en onze klanten speelt? Dat vind je op deze pagina's. Het laatste nieuws! Meer →

Meer...

Blijf op de hoogte