Het door VNG Realisatie georganiseerde Fieldlab Common Ground 2019 (23 - 27 sept) stond op 25 en 26 september in het teken van ‘DOEN’. Onze developers Bas en Ron en productmanager Bas gingen met veel enthousiasme aan de slag met de Hackathon Challenge 2. Met succes!
VNG roept deelnemers op iedereen omver te blazen met creatieve oplossingen en toepassingen (userinterfaces) op basis van de beschikbare API’s: ZGW, BRP, BAG en PDOK.
Het lukte onze 3 mannen om een innovatieve oplossing te bedenken voor de challenge: “Een koppel meldt zich aan om te trouwen waarvoor de volgende controles uitgevoerd moeten worden: voer een leeftijdscheck 18 jaar en ouder en een Bloedverwantschapscheck tot 2de graad uit.”. Zo ontstond planjehuwelijk.nl, een kortstondig opgerichte website waarin wij aantoonden dat ook het plannen van een huwelijk met de benodigde checks rondom bloedverwantschap e.d. volledig online kan.
Vooraf hadden we er alle vertrouwen in, maar the proof of the pudding is (tenslotte) in the eating!
In de namiddag van 26 september vonden de live-demonstraties plaats voor het door VNG Realisatie georganiseerde Fieldlab. En hoe! Ze toonden een volledig werkende chatbot waarmee via de juiste vragen/antwoorden uiteindelijk een huwelijk gepland werd, áls dat mocht tenminste.
Een mooi voorbeeld van hoe wij met het gedachtegoed achter common ground omgaan; wij leveren een praktische doordachte bijdrage waar dat mogelijk is.
Dus welke link kun je (via een API) leggen tussen een zaaksysteem en een bron elders? En is het daarbij zelfs mogelijk om door middel van deze API's externe bronnen te bevragen als het aankomt op het faciliteren van klantcontact, zaakgericht werken en online digitale dienstverlening? Jazeker! Wij sluiten hierbij zo goed als mogelijk aan op bestaande bronnen die door anderen al worden aangeboden binnen het gedachtegoed van common ground.
Meer hierover op deze website in een mooi white paper binnenkort! Stay tuned!
#trouwen #commonground #planjehuwelijk #zgw #zgwlive #djuma #circlesoftware